Gå direkt till textinnehållet

Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Prenumerera


Dagspress

Frida Söderlund ny kolumnist på Aftonbladet

Frida Söderlund

Foto: Aftonbladet

Rockbjörnens programledare Frida Söderlund blir kolumnist: "Hoppas att jag kan vara en röst för den yngre generationen".


Publicerad 2019-02-06 07:35

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Frida Söderlund har varit på Aftonbladet sedan 2012, och har haft sin bas på Aftonbladet Nöje samt på tv-redaktionen.

I dag arbetar hon med Aftonbladet Boom, som i flera olika format jobbar med att hitta nya vägar och uttryck för att nå en yngre publik. Dessutom har hon de senaste åren varit programledare för Rockbjörnen.

– Att vara kolumnist kommer med ett stort ansvar och jag är otroligt förtjust i den utmaningen. Med det sagt så hoppas jag att jag kan vara en röst för den yngre generationen. Det har alltid varit viktigt för mig att försöka skapa inkludering och förståelse i en värld som kanske är mer komplicerad än någonsin. Så jag hoppas att kunna ge utrymme och plats för reflektioner och röster som kanske inte traditionellt får utrymme på en klassisk medieplattform, kommenterar Frida Söderlund.

Karin Schmidt Hellsing är redaktionschef på Aftonbladet:

– Frida är en stark kraft med stort patos och har en väldigt tydlig bild av vad hon vill åstadkomma. Hon har skrivit kolumner även tidigare men att nu välkomna henne som fast kolumnist känns otroligt roligt, säger hon.

Frida Söderlund kommer att skriva kolumner varannan tisdag med start den 12:e februari.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.