måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Frida Boisen tar över GT

Publicerad: 6 februari 2012, 07:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:34

Lars Näslund ska sluta som chefredaktör för Expressen-editionen GT. Han ersätts av Frida Boisen, i dag chefredaktör på Topphälsa och Allt om Resor.

Ämnen i artikeln:

BonnierExpressenBonnier TidskrifterThomas MattssonFrida Boisen

MS

Martin Schori

HW

Henrik Widell


– Det känns otroligt spännande och kul. Jag är supertaggad för den här utmaningen, säger Frida Boisen till dagensmedia.se.

Frida Boisen har tidigare jobbat på GT:s systertidning Expressen samt Göteborgs-Posten. Nu är hon glad över att återvända till kvällstidningsvärlden.

– Jag älskar kvällstidningar. Det finns så grymt mycket passion och nerv där.  

GT har som sin koncernssyster Kvällsposten tagit rejält med stryk i samband med Expressens sparpaket. Halva redaktionen, 22 personer, har varslats men Frida Boisen ser inte att det blir ett hinder för att göra en bra tidning.

– GT ska bli ännu bättre på att ta plats i den lokala debatten. Tidningen har alltid varit bra på kampanjjournalistik och det är något vi ska vässa ytterligare.

Något annat du ser att du vill göra annorlunda?   

– Lars Näslund har gjort ett riktigt bra jobb med GT och jag är glad att jag får ta över efter honom. Men innan jag drar upp några stora planer vill jag komma in och lära känna organisationen och redaktionen.

Det är inte helt klart när Frida Boisen tillträder men det blir någon gång under våren, i april eller maj.

Enligt ett pressmeddelande ska Lars Näslund gå vidare till "nya uppdrag", men vad det innebär i praktiken är Expressens chefredaktör, Thomas Mattsson, förtegen om.

– Det har vi inte berättat om än, idag är det Frida som vi gläds med.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev