Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Frida Boisen skrev om autistisk pojke – klandras av PON

Publicerad: 29 april 2015, 12:56
Uppdaterad: 19 april 2016, 09:16

Frida Boisen skrev om en pojke som betedde sig illa i klassrummet. Pojken visade sig vara autistisk och pojkens mamma reagerade starkt på krönikan. Nu klandras Expressen/GT av PON.

Ämnen i artikeln:

ExpressenGT

AG

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se


Det var i en krönika som GT:s förra chefredaktör Frida Boisen skrev om föräldrar som inte uppfostrar sina barn.

Under rubriken "Ta tillbaka makten i hemmen" berättade hon bland annat om en situation i ett klassrum. Där skulle barnen säga sina namn och en pojke vägrade och tyckte att leken var löjlig.

I krönikan skriver Frida Boisen att barnets mamma "fnissade med" och att föräldern då signalerade till sitt barn att det inte är läraren som bestämmer.

Krönikan fick pojkens mamma att anmäla krönikan till Pressens Opinionsnämnd (PON). I anmälan berättade kvinnan att hennes son har både autism och ADHD och därför inte förstår sociala koder.

Hon tyckte också att krönikan skadar hennes möjligheter att skapa en bra relation till de andra föräldrarna i klassrummet och att de får svårare att få förståelse för hennes sons funktionshinder.

PON anser att kvinnan, inför de andra som var med, pekas ut som någon som inte kan uppfostra sitt barn. Trots att GT/Expressen avpublicerade krönikan på internet klandras tidningen för brott mot god publicistisk sed.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev