Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Frida Boisen lämnar GT

Publicerad: 23 mars 2015, 07:34
Uppdaterad: 19 april 2016, 09:17

UPPDATERAD. Frida Boisen slutar som chefredaktör för GT efter tre år.


Frida Boisen har varit chefredaktör för GT i tre år. Nu lämnar hon tidningen för att bland annat starta eget som sociala medier-konsult.

Hon kommer dock att fortsätta som kolumnist och krönikör i Expressen.

– Det känns jättespännande att gå vidare till nya uppdrag. När jag tog jobbet tänkte jag mig ett tidsspann på tre år för att kunna förändra GT rejält och det tycker jag att vi verkligen har gjort. När jag tillträdde var GT hälften så stort som GP digitalt, nu är vi nästan dubbelt så stora vissa veckor, säger Frida Boisen till Dagens Media och fortsätter:

– Vi har också vunnit priser både nationellt och internationellt. Jag är enormt stolt över det förändringsarbete vi har genomfört och det känns som rätt läge att lämna över till en ny chef nu.

Frida Boisen ska också starta ett eget bolag.

– Det senaste året har jag fått ett antal roliga förfrågningar, både nationellt och internationellt, gällande till exempel sociala medier-utveckling, föreläsningar, moderatorsuppdrag och tv-uppdrag. Nu tar jag steget och startar ett eget bolag för att kunna ta mig an några av uppdragen, säger hon och fortsätter:

– Bland annat kommer jag att arbeta med uppdrag gällande en sociala medier-strategi inom Bonnier.

Känns det inte tråkigt att sluta?

– Nej, inte ett dugg. Det känns bara väldigt spännande och kul. Jag är jättestolt över det arbete vi har gjort med att ha satt GT på kartan. Vi har förändrat tidningen otroligt mycket, föryngrat redaktionen och lagt om GT från printprodukt till en digital marknadsledare i väst. Det känns underbart.

Sedan Frida Boisen tillträdde som chefredaktör har tidningen lanserat flera omtalade kampanjer. Bland annat kampanjen för en folkomröstning om trängselskatten i Göteborg, vilken GT vunnit internationella priser för.

Frida Boisen lämnar GT under våren.

Thomas Mattsson är chefredaktör på Expressen:

– När vi rekryterade Frida Boisen till GT så gav jag henne tre uppdrag: Bli större än Göteborgs-Posten digitalt. Sätta GT på mediekartan med opinionsbildning. Förnya och föryngra redaktionen så att den klassiska kvällstidningen kan tas in i framtiden. Vi sa att det skulle ta tre år och nu, tre år senare, kan jag konstatera att Frida lyckats, säger han i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.