Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Fria Tidningar nära konkurs

Publicerad: 28 mars 2014, 07:20
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:43

Mediekooperativet Fria Tidningar har ansökt och fått beviljat rekonstruktion.


Mediekooperativet Fria Tidningar, som ger ut åtta dagstidningar, har länge släpat skulder efter sig. Nu går den ekonomiska föreningen in i en rekonstruktion för att undvika en konkurs.

Föreningen har tillsatt en ny ledningsgrupp och flyttat distributionen för samtliga tidningar från bud till post. Man kommer även att göra nedskärningar inom kooperativt.

 – Mediekooperativet Fria Tidningars verksamhet är i grunden sund. Vi kommer att göra allt för att vårt kooperativ ska att bli finansiellt hållbart efter den här krisen. Nu är det bara hårt arbete som gäller, säger Marcella Simms, nytillträdd verksamhetsledare för Mediekooperativet Fria Tidningar i ett pressmeddelande.

För att klara förutsättningarna för en rekonstruktion lanserar Fria Tidningar nu en stödkampanj på sin sajt. När den ekonomiska föreningen bildades 2001 var syftet att erbjuda ett alternativ till den existerande dagspressen.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.