Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Fredrik Virtanen rasar mot Aftonbladet

Publicerad: 30 oktober 2017, 07:30
Uppdaterad: 30 oktober 2017, 08:04

Fredrik Virtanen. Foto: SR

Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson sparkar Fredrik Virtanen från ledarsidan.


Efter anklagelserna om sexuella trakasserier och övergrepp väljer Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Petterson att peta Fredrik Virtanen från tidningens ledarsida.

I en kolumn skriver Karin Petterson att Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén ansvarar för den internutredning om själva personalärendet som pågår, men att vilka som skriver på ledarsidan är hennes beslut.

"Ledarsidan är tidningens röst. Det är en väldigt speciell roll att skriva här. Oavsett vad utredningen kommer fram till, så är min bedömning att Fredrik Virtanen inte längre kan medverka på Aftonbladets ledarsida".

Fredrik Virtanen själv har reagerat kraftigt på belsutet. Till Aftonbladet säger han att han under de sex år han arbetat på Aftonbladets ledarredaktion har fått stöttning i många svåra perioder, och även under denna kris.  

– Det har känts som att Karin Pettersson haft en ryggrad som inte viker. Nu har Aftonbladets politiska chefredaktör degenererat till någon som vänder kappan efter den populistiska vinden, säger han till Aftonbladet.

Efter den senaste tidens kritik mot kulturen på Aftonbladet har fem kvinnor på redaktionen startat projektet "Dokumentet 2.0", som en uppföljare till ett initiativ från 70-talet. Då samlade kvinnor på redaktionen berättelser om sexism på tidningen i ett dokument. Nu har en liknande uppmaning gått ut redaktionens kvinnliga anställda.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.