Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Fredrik Virtanen börjar skriva för VLT

Publicerad: 9 november 2022, 09:52

Från och med söndag kommer Fredrik Virtanen att skriva en krönika i veckan för VLT.

Foto: Kenneth Hudd/VLT

Med start på söndag kommer Fredrik Virtanens krönikor att publiceras veckoåterkommande hos VLT. ”Hans röst har saknats”, säger chefredaktör och utgivare Daniel Nordström.

Ämnen i artikeln:

VLTFredrik VirtanenCissi WallinNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Fredrik Virtanen har en mångårig bakgrund i mediebranschen, bland annat som kolumnist, redaktör, utrikeskorrespondent och reporter på Aftonbladet. Under åren 2006–2009 programledde han också den egna talkshowen ”Studio Virtanen” på TV8.

Men efter att han under metoo-hösten 2017 anklagats av medieprofilen Cissi Wallin för en våldtäkt som påstods ha inträffat 2006 fick han lämna sitt jobb på Aftonbladet. Fredrik Virtanen har dock återkommande nekat till anklagelserna om våldtäkt. Händelsen utreddes av polis i samband med polisanmälan 2011, men förundersökningen lades ned i brist på bevis. Senare har Cissi Wallin dömts för grovt förtal av Fredrik Virtanen, först i tingsrätten och nyligen även i hovrätten. Våren 2019 gav han ut boken ”Utan nåd – en rannsakning” där han skriver om metoo samt om sitt tidigare liv.

Sedan Fredrik Virtanen förlorade sitt jobb 2017 har han i princip stått utan längre uppdrag i branschen. Själv har han sagt att han har belagts med yrkesförbud och frågat sig hur länge han ska straffas.

Men nu har alltså VLT rekryterat Fredrik Virtanen som återkommande kolumnist. I lokaltidningens spalter kommer han att skriva samtidsspaningar och om politik, rock och vardagsliv. Krönikorna publiceras på webben på söndagar och i print på måndagar, med premiär nu på söndag.

– Jag blev väldigt glad när VLT hörde av sig. Nu har jag värsta prestationsångesten, säger han till VLT.

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare på VLT, kommenterar också han rekryteringen hos den egna tidningen:

– Han är en av Sveriges bästa skribenter, vars röst har saknats.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev