Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Fredrik Lindén lämnar Schibsted

Publicerad: 22 Februari 2018, 10:10
Uppdaterad: 22 Februari 2018, 10:13

"Jag har haft förmånen att få arbeta på en modern mediekoncern i absolut framkant", säger Fredrik Lindén. Foto: Jens Mohr, Statens historiska museer.

Fredrik Lindén lämnar sin roll som informationsdirektör för Schibsted i Sverige för att istället bli kommunikationschef på Statens historiska museer. "Jag går från ett toppenjobb till ett drömjobb", säger han.


Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Fredrik Lindén har arbetat på Schibsted och Aftonbladet sedan 2002. Först som reporter och redaktör och senare i ett flertal redaktionella chefsbefattningar, men också som fackklubbsordförande för journalisterna.

Sedan 2011 har han varit informationschef på Aftonbladet och de senaste fyra åren informationsdirektör för Schibsted i Sverige.

Nu lämnar han koncernen för att istället bli kommunikationschef på Statens historiska museer.

– Jag har haft förmånen att få arbeta på en modern mediekoncern i absolut framkant. Mod, kreativitet och att se möjligheter i förändring har alltid varit Schibsteds signum. Jag hoppas kunna bidra med det synsättet och de erfarenheter jag fått under mina år på Schibsted och Aftonbladet i min nya roll på Statens historiska museer. Jag går från ett toppenjobb till ett drömjobb, säger Fredrik Lindén i ett pressmeddelande.

I uppdraget för Statens historiska museer ingår att utveckla och stärka kommunikationsarbetet vid den nya myndigheten och dess olika verksamheter.

Statens historiska museer bildades den 1 januari 2018 efter en sammanslagning av två museimyndigheter. I myndigheten ingår Livrustkammaren, Historiska museet, Skoklosters slott, Hallwylska museet, Kungl. Myntkabinettet, Tumba Bruksmuseum och uppdragsverksamheten Arkeologerna.

Syftet med sammanslagningen är att bredda, stärka och utveckla verksamheten och dess museer. Den nya myndighetens uppgift är att främja kunskapen om och intresset för Sveriges historia och att bevara och utveckla det kulturarv som myndigheten förvaltar. 

– Med stort engagemang, integritet och skärpa har Fredrik Lindén i sitt kommunikationsarbete bidragit till Schibsteds utveckling och ledande position. Det är tråkigt att han lämnar oss, men jag är samtidigt stolt och har respekt för hans beslut, som jag vet grundar sig på ett genuint intresse för vår historia. Jag hoppas att vi kommer att få arbeta tillsammans i någon form igen i framtiden, säger Raoul Grünthal, vd Schibsted Media, i pressmeddelandet.

Fredrik Lindén tillträder sin nya tjänst på Statens historiska museer under våren 2018.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.