Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Fredric Karén om Kent Ekeroths krav: "Motbjudande"

Publicerad: 16 December 2013, 06:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:19

SD-politikern Kent Ekeroth vill tjäna pengar på järnrörsskandalen och kräver flera tidningar på pengar. Nu får han svar på tal av Svenska Dagbladets chefredaktör Fredric Karén.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSverigedemokraterna

Som Dagens Media tidigare berättat kräver SD-politikern och Avpixlat-insamlaren Kent Ekeroth bland andra Dagens Nyheter på drygt tiotusentals kronor.

Anledningen är att tidningen publicerat Kent Ekeroths egna bilder från skandalkvällen då den rättspolitiska talespersonen tillsammans med partikamraterna Erik Almqvist och Christian Westling beväpnade sig med järnrör.

Nu har även Svenska Dagbladet fått ett kravbrev från Kent Ekeroth och dennes juridiska ombud bildombudsmannen Staffan Teste.

Men SvD:s chefredaktör Fredric Karén har inga planer på att gå Kent Ekeroths vilja till mötes. Det framgår av ett öppet brev publicerat på tidningens sajt, där Fredric Karén berättar att han bestrider fakturan.

" Mina skäl är till största delen moraliska. Jag gör det eftersom jag känner en djup ovilja mot att du ska tjäna pengar på att du och dina vänner filmar när ni hotar era medmänniskor, muntligen och beväpnar er med järnrör. Det är motbjudande att kräva pengar för dessa bilder. I stället borde du be om ursäkt till dem som kom i er väg den här dagen. Om du ändå väljer att gå vidare med ditt krav är jag medveten om att jag – och kanske även andra tidningarna som du har skickat fakturor till – kan bli tvingade att betala. Det är jag beredd på. Däremot kan jag inte betala – utan att markera det osmakliga i denna faktura", skriver han.

Fredric Karén avslutar också brevet med en fråga till Kent Ekeroth:

" Är det moraliskt försvarbart att folkvalda politiker i ett demokratiskt land tjänar pengar på att hota och förolämpa sina medmänniskor?".

Totalt kräver Kent Ekeroth 51 725 kronor av Svenska Dagbladet. Även Aftonbladet har fått kravbrev från Staffan Teste och Kent Ekeroth.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.