Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Från pr-byrå till SvD

Publicerad: 26 Juni 2017, 07:20
Uppdaterad: 26 Juni 2017, 11:06

Mikael Törnwall.

Mikael Törnwall lämnar pr-byrån Hill+Knowlton och återvänder till journalistiken.


Ämnen i artikeln:

SvDHill Knowlton

Mikael Törnwall har tidigare arbetat på Finanstidningen, Computer Sweden och Dagens Industri. På Dagens Industri arbetade han som reporter i tio år, där han var tidningens USA-korrespondent de sista fem åren.

Sedan 2103 har han arbetat som konsult på den amerikanska pr-byrån Hill+Knowlton.

– Det känns superkul att kunna locka tillbaka Mikael till mediebranschen. Med sin gedigna erfarenhet och sitt breda kunnande blir en mycket värdefull förstärkning för oss, säger SvD:s näringslivschef Daniel Kederstedt, i ett pressmeddelande.

Mikael Törnwall kommer för SvD:s räkning skriva om börs och företag, men han ska framför allt bredda tidningens bevakning av innovations- och it-frågor samt den privata välfärdssektorn. Han kommer fortsätta SvD:s granskning av välfärdssektorn och titta närmare på saker som assistansfusk och exempelvis missförhållanden på asylboenden.

 – När jag bestämde mig för att återvända till journalistiken var Svenska Dagbladet mitt självklara förstahandsval. Jag tilltalas av den tydliga satsningen på kvalitetsjournalistik och fördjupande reportage och analys. Dessutom har tidningen en ägare som leder digitaliseringen av svensk media. Det skapar ytterligare möjligheter att bedriva bra och viktig journalistik.

Mikael Törnwall börjar på SvD den 14 augusti.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvDHill Knowlton

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.