Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Fotbollsagent får rätt mot Aftonbladet

Publicerad: 21 maj 2010, 14:42
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:50

Pressens Opinionsnämnd fäller Aftonbladet på alla punkter för tidningens rapportering om fotbollsagenten Martin Klette.


Ämnen i artikeln:

PONPOAftonbladet

Det var under 2008 och 2009 som Aftonbladet skrev en rad artiklar om Martin Klette, en av Sveriges mest kända fotbollsagenter.

Enligt inlagan till Pressombudsmannen,PO, hävdar Martin Klette att Aftonbladet hävdat att han har som affärsidé att utnyttja en gråzon; är skrupelfri och den kanske sämst ansedde agenten i branschen; att spelarföreningen skulle ha varnat för honom, samt att han skulle ha varit under utredning igen för att inte ha följt Advokatsamfundets regelverk.

Martin Klette anmälde Aftonbladet till PO som förde ärendena vidare till Pressens Opinionsnämnd, PON. Den 4 maj beslutade PON att fälla Aftonbladet på samtliga fyra punkter. PON konstaterar också att Aftonbladets publicering orsakat Martin Klette oförsvarlig publicitetsskada.

– Det känns skönt att efter mer än ett års väntan ha fått upprättelse för de grova anklagelser som Aftonbladet har kommit med. Jag tar mitt yrke på fullaste allvar och är alltid mån om att ta tillvara mina klienters intressen, säger Martin Klette i ett pressmeddelande.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

PONPOAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.