Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Förvirring kring Israel-bojkott

Publicerad: 12 April 2010, 08:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Kommunikationsförvirring råder kring Coops påstådda bojkott av israeliska varor.


I helgen skickades ett pressmeddelande ut som berättade att KF Väst på en årsstämma röstat för att Coop bör sluta sälja israeliska varor.

Många medier, inklusive TT, plockade upp nyheten – och några tolkade den som att varor som produceras i Israel kunde vara på väg att plockas bort ur Coops butiker i Västsverige.

Det tvingade Coop och Konsumentföreningen, som är delägare i Coop, att gå ut med ett förtydligande på söndagen.

"KF:s och Coops kriterier vid val av leverantörer tar inte hänsyn till nationalitet. Enligt KF:s policy ska en eventuell bojkott mot handel med enskilda länder avgöras av Sveriges regering och riksdag eller EU och/eller FN", skrev Coop i ett utskick.

I dag, måndag, kom ytterligare ett pressmeddelande från KF Väst. Det första pressmeddelandet har inte skickats ut av KF Väst – utan av enstaka medlemmar på stämman.

– Jag ser mycket positivt på att föreningsstämman lockade så många engagerade medlemmar. Även om stämman gick emot styrelsens förslag i de här tre motionerna så visar det att det finns engagemang i föreningen, säger den nya ordföranden Carina Malmer i ett pressmeddelande.

Enligt KF innebär beslutet på stämman att KF Väst kommer att ta upp frågan om en bojkott av israeliska varor på nästa KF Sverige-stämma.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.