Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Förundersökningen mot Johan Ståhl läggs ner

Publicerad: 18 december 2012, 14:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:00

Sydsvenskans förre vd Johan Ståhl misstänktes för grovt mutbrott och trolöshet mot överman. Men nu läggs förundersökningen ner, skriver Medievärlden.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Misstankarna mot Johan Ståhl har framförallt rört försäljningen av tidningarna i Skånemedia, där han har anklagats för att utan sin styrelses vetskap försöka skaffa sig ett privat ägande i bolaget, värt omkring 10 miljoner kronor.

Dessutom fick han sparken i november 2011 på grund av ”upprepade befogenhetsöverträdelser”, vilket bland annat ledde till att utbetalningarna av hans avgångsvederlag, från att han sade upp sig i maj, stoppades.

Enligt Nils-Erik Schultz, statsåklagare vid Riksenheten mot korruption, kan brott inte styrkas.

– Vi har hört rätt många personer och det finns många olika uppgifter som framkommit. Vi kan dock inte styrka att Ståhl skulle ha försökt få provisioner vid den där tidningsaffären. Inte heller att han skulle ha påverkat värderingen av bolaget, säger han till Medievärlden.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.