Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Fortsatt förtroende för SvD:s ledning

Publicerad: 4 Oktober 2012, 13:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:09

UPPDATERAD. För få medlemmar tog ställning mot ledningen på SvD i misstroendeomröstningen.


I dag avslutades misstroendevotumet mot Svenska Dagbladets ledning, med anledning av de nedskärningar på tidningen som bland annat innebär att sportredaktionen läggs ner.

Ett misstroendevotum är en omröstning för att fastställa om ledningen saknar medlemmarnas förtroende. Resultatet av dagens misstroendevotum blev att ledningen fortfarande har medlemmarnas förtroende.

– Jag kan inte säga mer än att kravet var att vi skulle få en kvalificerad majoritet bland våra medlemmar. Nu röstade färre än 66 procent av klubbens totala antal medlemmar mot ledningen, säger Thomas Berglund, Journalistförbundets fackklubbsordförande på Svenska Dagbladet, till dagensmedia.se.

Hur är stämningen på tidningen?

- Nu kör vi vidare och tar tag i nya saker. De flesta är nöjda med att frågan ställdes.

I en tidigare version av artikeln skrev dagensmedia.se att 70 procent röstade mot ledningen på SvD – men att för få medlemmar deltog i misstroendeomröstningen. Efter den här artikeln publicerades har uppgifter framkommit som fått dagensmedia.se att omvärdera den ursprungliga informationen. Varken facket eller ledningen på SvD vill säga något om resultatet av omröstningen.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.