Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Försvarsmaktens pudel: "DN har inte fel"

Publicerad: 3 december 2012, 15:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:02

Försvarsmaktens marknadschef Magnus Tegsved anklagade DN för att ha fel om myndighetens marknadsföringsbudget. Nu tar myndigheten avstånd från det uttalandet.


Det var tidigare i dag som Försvarsmaktens marknadschef Magnus Tegsved anklagade Dagens Nyheter för faktafel i samband med en artikel om myndighetens marknadsföringsbudget.

– Det är lite jobbigt att DN blandar äpplen och päron och att de inte kan hålla isär vad en kampanj och en total budget är för något, sa han då.

Men det är inte ett uttalande som Försvarsmakten står bakom. Det säger informationschefen Erik Lagersten, som också förtydligar vad som gått snett:

– Totalt sett satsar Försvarsmakten 151 miljoner kronor på marknadsföring nästa år, men vad som inte framgår av DN:s artikel är att det ingår en väldig mängd olika saker i den budgeten, säger han och fortsätter:

– Om vi tittar på det som är jämförbart så gjorde Försvarsmakten medieköp för 60 miljoner kronor i år. Nästa år kommer den siffran att landa på 90 miljoner kronor. Lägger man däremot till andra saker så blir det 151 miljoner kronor.

Erik Lagersten är tydlig med att DN inte publicerat några felaktiga uppgifter.

– Men i sammanhanget kan det tolkas fel. Det är dock inget som DN ska lastas för. Det här är komplicerad materia och det visar väl dagens begreppsförvirring. Det har tagit mig större delen av dagen att reda ut det här.

Han tar också avstånd från Magnus Tegsveds kritik.

– Det är hans personliga åsikt. Försvarsmakten kritiserar inte Dagens Nyheter. Däremot har jag pratat med dem i dag, inte för att rätta utan för att fördjupa.

Han tillägger:

– Vi är vana vid att bli våldsamt hanterade det kanske DN också borde vara.

Till dagensmedia.se säger DN:s reporter Ewa Stenberg så här:

– De siffror jag uppger i min artikel kommer från Försvarsmaktens informationsdirektör och presschef. Jag har fått dem skriftligt. Jag har de korrekta uppgifterna och jag står för dem.

Vad kan Magnus Tegsved ha för motiv till att påstå det här?

– Jag har ingen som helst aning. Jag har aldrig talat med honom själv.

Dagensmedia.se har också talat med Magnus Tegsved som dock inte vill uttala sig mer i ärendet.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.