onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Försvarsmakten hakar på Niklas Svenssons ubåtsjakt

Publicerad: 20 oktober 2014, 06:55
Uppdaterad: 11 oktober 2016, 12:59

Ubåtsjakten i Stockholms skärgård är helgens stora nyhetshändelse. Nu utnyttjar Försvarsmakten uppmärksamheten i sin rekryteringskampanj.


DT

Dante Thomsen


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Få kan ha undgått Försvarsmaktens operation i Stockholms skärgård, som beskrivs som en av de största militära operationerna i Sverige efter kalla krigets slut.

Jakten på det som misstänks vara en rysk ubåt är hett nyhetsstoff både i Sverige och utomlands.

I morse skickade Expressen upp sin reporter Niklas Svensson med helikopter för att spana efter den misstänkta ryska ubåten.

Nu rider Försvarsmakten på uppmärksamheten och annonserar i en preroll som visas före webb-tv-klippet med Niklas Svenssons ubåtsjakt, som just nu pågår.

Annonsen är en del av Försvarsmaktens senaste rekryteringskampanj som lanserades i dag.

Förutom Expressen går kampanjen även i tv, radio och digitalt. Vecka 44 kommer kampanjen också att visas på SF:s biografer och vecka 46 påbörjas även en utomhusdel av kampanjen.

" Parallellt med detta pågår sedan i fredags en skarp underrättelseoperation i Stockholms skärgård. Vi har noga övervägt lämpligheten i att genomföra rekryteringskampanjen enligt den redan fastställda medieplanen. Kampanjen kommer att genomföras. Försvarsmakten kommer över tiden att vara en organisation som samtidigt genomför operationer parallellt med rekrytering.

Det är en av organisationens styrkor. Vi kommer att under hela perioden som kampanjen pågår, vara beredda att göra justeringar i medieplanen för att minimera risken att kommunikationen missuppfattas mot bakgrund av den pågående underrättelseoperationen", skriver Robert Forss, marknadsansvarig på Försvarsmakten, i ett mejl till Dagens Media.

Robert Forss påpekar att det är viktigt att kampanjen står på egna ben:

" Detta för att den inte ska hamna i en kontext där den förstärker eller reducerar nyhetsbevakningen av underrättelseoperationen. Vi kommer framgent ha krockar i detta då denna styrning är svår. Att vi bedriver rekrytering samtidigt som vi genomför operationer är helt naturligt, men budskapen skall förstås var för sig".

Totalt har Försvarsmakten gjort tre reklamfilmer för kampanjen, som tagits fram av DDB Stockholm. Försvarsmaktens mediebyrå är PHD.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev