Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Försenad tidningsutdelning efter flera coronafall – hundratals DN-abonnenter drabbade

Publicerad: 18 mars 2021, 14:17

Flera tidningsbud på Premo, som samägs av Bonnier och Schibsted, har insjuknat i Covid-19 senaste tiden och sjukfrånvaron har lett till försenad tidningsutdelning i vissa distrikt i Stockholmsområdet.

Foto: Janne Næss

Premo som delar ut DN, Di och SvD har distributionsproblem. Tidningsutdelningen försenas i flera delar av södra Stockholm – efter coronafall bland tidningsbud.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterSvDDagens Industri

Premo samägs av Bonnier och Schibsted och sköter utdelningen av DN, Di och SvD. 

Men nu har Premo fått distributionsproblem. DN skickar därför ut ett mejl till beröda tidningsläsare/kunder: 

”På grund av covid-19 är flera tidningsbud som delar ut Dagens Nyheter i ditt område just nu sjukfrånvarande. Detta innebär att de bud som fortfarande jobbar i området har ett större antal tidningar att dela ut om nätterna och morgnarna, vilket leder till stora förseningar samt att tidningen i många fall lämnas utanför porten. I några fall uteblir dessvärre tidningen helt, vilket du kan felanmäla via Mitt konto på dn.se/kundservice.”

Det är främst söderförorter i Stockholm som berörs av störningarna, bland annat distrikten Enskede, Hägersten och Farsta. 

– Det är coronarelaterat. Det är sjukfrånvaro i större omfattning än vanligt. Buden har inte kunnat lämna tidningar på vanligt sätt och har haft svårt att täcka upp för varandra. Men enligt Premo har vissa bud antikroppar och de jobbar nu för högtryck för att lösa det här, säger Peter Wolodarski till Dagens Media.

Han tillägger att det är särskilt knepigt läge eftersom de som insjuknar i covid-19 måste vara helt symtomfria i 14 dagar innan de kan börja jobba igen. 

Men, betonar han, det är relativt få som berörs av störningen, färre än 1000 prenumeranter av de ”långt över” 100 000 prenumeranter som DN har i Stockholm. Och problemen är begränsade till vissa distrikt, framhåller han.

– Men det är förstås beklagligt för de som drabbas och vi hoppas snabbt komma ur det här. Varje exemplar är viktigt för oss och det här påverkar även SvD och Di, säger Peter Wolodarski. 

De som inte får sin tidning levererad i tid ”krediteras för det i vanlig ordning”, tillägger han. 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev