tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Förra språkröret tar plats i DI:s spalter

Publicerad: 28 januari 2022, 10:34

I sin premiärkrönika, som publiceras i dagarna, kritiserar Dagens Industris nya krönikör Isabella Lövin den långsamma omställningen från fossila bränslen i bilindustrin.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Miljöpartiets tidigare språkrör Isabella Lövin, som också har en bakgrund som journalist, börjar skriva krönikor på nyhetsplats i Dagens industri.

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Isabella Lövin tog plats som ett av två språkrör i Miljöpartiet 2016, men sensommaren 2020 kommunicerades att hon avsåg lämna sitt uppdrag.

Under sin tid i politiken har hon haft uppdraget som miljö- och klimatminister, vice statsminister samt minister för internationellt utvecklingssamarbete.

Men innan Isabella Lövin kom in i politiken arbetade hon som journalist. Genom åren har hon bland annat prisats med prestigefyllda Stora journalistpriset och Guldspaden för sin bok ”Tyst hav”. Och skrivandet har hon fortsatt med, vilket bland annat resulterat i boken ”Oceankänslan” som släpps i vår.

Nu står det klart att Isabella Lövin kommer att använda sin penna även för att bidra till DI:s spalter som krönikör var tredje vecka.

– Jag tycker att det är jättekul att komma ut till en så intressant målgrupp som Dagens industri har. Hållbarhetsfrågorna är helt centrala för näringslivet, industrin och finansmarknaderna, säger hon till Dagens Industri.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev