Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Förlåt-annons utreds av åklagare

Publicerad: 1 Mars 2011, 08:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:17

Mannen, som misstänks för grov kvinnofridskränkning, köpte en helsidesannons på Alla hjärtans dag för att be sin flickvän om ursäkt. Nu vill en åklagare utreda annonsen.


Det var i januari i år som besöksförbudet utfärdades mot mannen. I åklagarmyndighetens ursprungliga anmälan kan man läsa att:

"Det finns på grund av särskilda omständigheter risk att Albert, kommer att begå brott mot, förfölja eller på annat allvarligt trakassera Sandra".

För att be om ursäkt köpte mannen en helsidesannons i Norrköpings Tidningar på Alla hjärtans dag. I annonsen, som kostade 80 000 kronor, skrev mannen bland annat "Sandra, förlåt. Du finns alltid i mitt hjärta".

I samband med annonsen plockade Expressen upp storyn och gjorde en lång intervju med mannen.

I intervjun säger mannen bland annat att Sandra "var värd det" och att han inte "varit tillräckligt engagerad i förhållandet".

Nu har en åklagare anmält fallet till Justitiekanslern och meddelar att denne kommer att inleda en förundersökning av annonsen om JK inte gör det.

Mannens besöksförbud började gälla den 4 januari och slutar gälla den 31 maj.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.