Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Förhandlingarna klara på Mitt i - bantar redaktionen

Publicerad: 19 Maj 2016, 12:56
Uppdaterad: 19 Maj 2016, 14:03

Efter den senaste omförhandlingen bantas Mitt i:s redaktion med 13 tjänster. Övertaliga journalister erbjuds jobba med den nystartade contentavdelningen berättar tidningen Journalisten.


Ämnen i artikeln:

Mitt i

Dagens Media har tidigare berättat om lokaltidningen Mitt i:s stora omorganisation. Vd:n Erik Norberg sa då till Dagens Media att "det innebär ingen större minskning av antalet anställda. Däremot gör vi om organisationen ganska kraftigt".

Nu är förhandlingen om den nya organisationen på Mitt i avslutad.

Resultatet är att redaktionen krymper från 73 till 60 tjänster. Samtidigt har tjänstefördelningen setts över, berättar Journalisten.

Just nu ligger alla 60 tjänster på bordet och alla anställda får uttrycka önskemål om var man vill jobba.

"Vi har precis bara börjat ett förfarande där man söker var man ska jobba i organisationen", säger fackklubbens ordförande Kristian Lönner till Journalisten.

Mitt i planerar också att införa en contentavdelning. Tanken är att de övertaliga journalisterna ska erbjudas jobb på den nya avdelningen men det finns en oro bland journalisterna.

"Vi vet inte än hur den gruppen kommer att jobba, arbetsgivaren måste bli tydligare med hur den ska jobba och vad som gäller där", säger Kristian Lönner till Journalisten.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mitt i

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.