fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Förhandlingarna avslutade

Publicerad: 1 februari 2012, 11:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:34

De centrala förhandlingarna mellan journalistfacket och Sydsvenskans ledning är avslutade. Trots uppsägningar ser facket förhandlingarna som en framgång.

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Fackklubben på Sydsvenskan har, enligt uppgifter till dagensmedia.se, kallat till ett stormöte klockan 13.30 för att berätta om utfallet.

En källa med god insyn i förhandlingarna uppger att det kommer att ske uppsägningar på redaktionen, men färre personer uppges få gå än det tiotal som ledningen tidigare föreslagit. Enligt uppgift handlar det om sju personer som får gå, istället för tio som ledningen föreslagit.

Enligt uppgiftslämnaren ser facket förhandlingarna som en framgång, trots uppsägningarna.

För ett par veckor sedan havererade förhandlingarna mellan den lokala fackklubben och Sydsvenskans ledning. Ledningens förslag skulle innebära ett tiotal uppsägningar eftersom inte tillräckligt många accepterat det erbjudna avgångsvederlaget.

Förhandlingarna flyttades då upp på central nivå.

Dagensmedia.se har varit i kontakt med Journalistklubbens ordförande på tidningen, Karl G Jönsson, som bekräftar att förhandlingarna är avslutade. Han vill dock inte kommentera utfallet ännu.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev