Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Flinkenberg: "Jag har inte fixat mitt uppdrag"

Publicerad: 19 september 2012, 14:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

Charlotta Flinkenberg sörjer, men förstår Allers beslut att lägga ner Chic. Problemet har varit lösnummerförsäljningen.

Ämnen i artikeln:

Aller MediaChicCharlotta Flinkenberg

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


– Jag är jätteledsen, men jag förstår och respekterar Allers beslut. Vi har haft fyra år på oss, men har inte lyckats leverera den vinst som krävs för att göra tidningen, säger Charlotta Flinkenberg.

– Det finns en deadline även för bra tidningar och jag har inte fixat mitt uppdrag, helt enkelt.

Enligt Charlotta Flinkenberg är nedläggningen inte ett oväntat besked.

– Jag har diskuterat med styrelsen hela tiden, både om nutid och framtid, och har hela tiden varit medveten om att vi inte lever upp till förväntningarna.

Problemet har varit lösnummerförsäljningen, medan annonsförsäljningen enligt Charlotta Flinkenberg har varit bra. Speciellt på webben, Chic.se är förlagets mest framgångsrika.

– Vi visste att vi gav oss in i det mest konkurrensutsatta segmentet, och sedan starten 2008 har marknaden försämrats ännu mer. Tidningsköpandet har gått ner i målgruppen, och vi har inte nått de nivåer som krävs för att göra en så pass dyr tidning. 

Än så länge gäller beslutet enbart tidningen Chic. Vad som händer med sajten och varumärket är inte bestämt ännu, men ska diskuteras inom kort.

– Jag kan inte ge något besked om det i nuläget, säger Charlotta Flinkenberg, som dock inte har några planer på att fortsätta med Chic-namnet utanför Aller.

– Nej, de har hanterat Chic väldigt bra hittills, och jag har fullt förtroende för att de fortsätter att styra varumärket på ett bra sätt.

13 personer på redaktionen påverkas av beslutet, och nu inleds fackliga förhandlingar.

– Förutom prestigeförlusten i att lägga ner en tidning jag själv startat, är min största sorg och oro vad som ska hända med mina medarbetare. Det är samma gäng sedan starten och de har gjort ett fantastiskt jobb. Jag hoppas att Aller finner en plats för dem i företaget.

Vad ska du själv göra?

– Det kan jag inte svara på, men för egen del är jag inte orolig. Jag klarar mig alltid.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev