Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Fler veteraner lämnar Aftonbladet

Publicerad: 23 november 2011, 13:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

I samband med att Aftonbladets avgångsvederlag nu är färdigförhandlade står det klart att tidningen även tappar två veteraner på fotosidan, en profilerad reporter, samt en featureredaktör.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Tidigare i dag kunde dagensmedia.se berätta att de tre erfarna Aftonbladet Nöje-medarbetarna Peter Ottsjö, Jon Forsling och Niklas Strömberg har hoppat på ledningens erbjudande om avgångsvederlag.

Nu står det klart att tidningen även tappar den profilerade reportern Claes Petersson, featureredaktören Magnus Persson, fotografen Börje Thuresson, samt bildredaktören Bibbi Johansson.

Börje Thuresson, som arbetat på Aftonbladet sedan 1977, berättar att det var ett lätt beslut att sluta på tidningen.

– För min del är det en avtalspension och jag ska jobba ett år till. Det är ett väldigt bra erbjudande och det är inget att tveka om i min ålder.Fotograf är ett stressigt yrke och kan man då få det lugnare så säger man inte nej, säger han till dagensmedia.se.

Hur ser du på tidningens sparplaner?

– Branschen som sådan är som den är, så det har jag inga speciella åsikter om. Jag tycker att Aftonbladet har hanterat det här bra, det är ingen som behöver känna sig missnöjd.

Även Bibbi Johansson, som arbetat på Aftonbladet i 21 år, och som just nu har titeln bildredaktör slutar. Hon gör sin sista dag den sista maj nästa år.

– Det var ett bra erbjudande och det kändes som att det var dags för mig att hitta på något annat. Det var ett väldigt generöst erbjudande och det är ett utmärkt tillfälle att sluta nu, säger hon till dagensmedia.se.

Vad ska du göra härnäst?

– Det vet jag inte än.

Claes Petersson, en av tidningens starkaste reporterprofiler, har också tagit avgångsvederlaget.

– Min tanke från början var att stanna på Aftonbladet bara några år men eftersom det mestadels varit förbannat kul här har det snart blivit nio år. Men nu är jag sugen på något nytt och kommer förmodligen flytta söderut.

Han fortsätter:

– Det känns både väldigt bra och väldigt vemodigt på samma gång. Aftonbladet har blivit som en andra familj.

Vad ska du göra nu?

– Det finns lite konkreta planer men jag har inte bestämt mig för vad det blir än.

Hur ser du på Aftonbladets besparingar och tidningens framtid?

– Det är en tuff tid på Aftonbladet och efter avångsvederlagen tror jag det krävs en rejäl nystart. Men med all de kompetens som finns i huset finns alla förutsättningar för att lyckas.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.