Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Fler partier vill bryta med Metro

Publicerad: 17 Maj 2017, 06:20
Uppdaterad: 17 Maj 2017, 06:24

Metros redaktion på Regeringsgatan. Foto: Janne Naess

Ytterligare partier i Stockholm öppnar för att bryta SL:s avtal med Metro. Men SD anser att det är positivt om ”tidningen breddar sig från socialism”.


Ämnen i artikeln:

MetroMats Qviberg

Som Dagens Media tidigare har berättat har MP-politiker i både Stockholm och Göteborg öppnat för att stoppa Metros distribution i kollektivtrafiken. Detta efter ägarna Mats Qvibergs och Christen Ager-Hansens uppmärksammade uttalanden i Nyheter Idag, som bland annat fått skribenter att hoppa av och TV4 att avsluta samarbetet med Viralgranskaren.

Nu väljer även fler partier i Stockholm att öppna för att bryta lokaltrafikens avtal med Metro, skriver Dagens Nyheter.

– Metro måste följa den policy SL har för tidningar. Tidningens ledning har uppenbarligen givit uttryck för något annat om tidningens innehåll. Därför håller jag med Miljöpartiet om att SL inte längre kan distribuera Metro, skriver Talla Alkurdi (S), trafiklandstingsråd i opposition, i en skriftlig kommentar till DN.

Även Vänsterpartiet är inne på samma spår och Centerpartiets Gustav Hemming kallar Metros agerande för ”oacceptabelt”.

Både Kristdemokraterna och Liberalerna ställer sig avvaktande till frågan.

– Vi konstaterar att den redaktionella ledningen för Metro har tagit avstånd från det som uttrycktes av ägarföreträdarna i en uppmärksammad intervju. Det finns anledning följa detta noggrant. Metro har ögonen på sig, säger Liberalernas Anna Starbrink, till DN.

Sverigedemokraterna är däremot fortsatt positiva till Metros distribution i lokaltrafiken:

”Vi stödjer inte det att Metro ska stoppas i tunnelbanan. Vi ser det som bra om tidningen breddar sig från socialism. Då kommer säkert fler resenärer att läsa den på morgonen.” skriver Dan Kareliusson, SD-ledamot i landstingsfullmäktige, i ett mejl till DN.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MetroMats Qviberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.