Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Finanstidning döps om

Publicerad: 6 April 2010, 06:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Unn Edbergs nya finanstidning får namn.


Som Dagensmedia.se tidigare berättat lanserar nya förlaget Finans och Försäkring Media AB en ny tidning med fokus på finanssektorn.

Enligt ett tidigare utgivningsbevis skulle magasinet heta ”Finansbranschen”, men nu har namnet ändrats till ”Finansliv”.

– Under utvecklingen av tidningen har vi kommit fram till att Finansliv är det perfekta namnet för den tidning vi ska göra. Tidningen kommer att spegla både branschen som sådan och livet i finansbranschen. Det är viktigt för oss att göra en tidning innehåller den mänskliga aspekten av branschen, säger chefredaktören Unn Edberg i ett pressmeddelande.

Enligt Unn Edberg, tidigare bland annat på A4 och Chef, ska tidningen bevaka hela finanssektorn, inklusive banker och försäkringsbolag, ur ett arbetstagarperspektiv.

”Finansliv” ges ut med 10 nummer per år med start i höst.

Bakom tidningen står Finans och Försäkring Media AB, som ägs av Finansförbundet och FTF. Den är tänkt att ersätta de tidigare tidningarna Finansvärlden och Försäkring & Finans.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.