Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Femplus – Aftonbladets nya kultur- och nöjesbilaga

Publicerad: 23 mars 2017, 08:42
Uppdaterad: 23 mars 2017, 08:44

Åsa Linderborg, kulturchef, Anna Andersson, redaktör och Ylva Niklasson, nöjeschef.

Aftonbladet lanserar ny bilaga för nöjes- och kulturjournalistik under namnet Femplus som ersätter Nöjesbladet.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Aftonbladets nya fredagsbilaga, "Femplus, får egen rygg i tidningen och ersätter Nöjesbladet.

En dag i veckan kommer kultur och nöje slås samman. Tanken är att kvällstidningens kultur- och nöjesjournalistik ska fördjupas i bilagan.

– Våra läsare har efterfrågat ännu maffigare kultur- och nöjesläsning till helgen. I den nya tidningen finns de senaste nyheterna och nostalgi, credd och bredd, högt och lågt – skrivet med spets, humor, kunskap och värme. Nöjesbladets läsare kommer att känna igen sig och dessutom få extra allt när nu kulturen flyttar in, säger Aftonbladets nöjeschef Ylva Niklasson, i ett pressmeddelande.

Den nya tidningen kommer innehålla både den klassiska kulturjournalistiken och kvällstidningens mix av nöjesnyheter och granskningar. Innehållet kommer också varvas med fördjupningar, längre intervjuer och tips av Aftonbladets experter inom sina respektive områden.

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg lovar att också kultursidornas läsare kommer att känna igen sig i Femplus.

– Vi fortsätter med recensioner, samhällsdebatt och mediakritik. Men nu kan vi också ta nya grepp, med intervjuer och nya ämnesval. Jag är jätteglad att Aftonbladet satsar på sin kulturjournalistik när andra tidningar drar ner. I turbulenta tider som dessa finns ett behov av att någon förklarar och tar ställning till det som händer, säger hon i ett pressmeddelande.

Femplus kommer ut på fredagar. Veckans övriga dagar återfinns Aftonbladet Kultur och Nöjesbladet på sina vanliga sidor i papperstidningen.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News