Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Fellman gör jättepudel efter "Magda"

Publicerad: 5 April 2013, 08:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:50

Att Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson blev "Magda" i en ledare är ett "otroligt olyckligt misstag" enligt DI:s chefredaktör Peter Fellman.


Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriSocialdemokraternaAftonbladet

Det var i rubriken i dagens ledare som DI kallade Magdalena Andersson för "Magda".

Något som gjorde Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson rejält förbannad.

– Det här är ett uppenbart exempel på när kvinnor i offentligheten förminskas och det och det gör mig jävligt arg, sa hon till Dagens Media tidigare i dag.

När Dagens Media når DI:s chefredaktör Peter Fellman gör han en rejäl pudel – och kallar rubriksättningen för ett "olycksfall i arbetet".

– Det var helt fel av oss att det här slank igenom. Så här ska vi inte göra. Vi är faktiskt väldigt noga med det här, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Eftersom att vi är en näringslivstidning och har många manliga läsare måste vi vara väldigt observanta på sånt här. Den här gången slank hennes smeknamn igenom för att det var för trångt i en rubrik och det är under all kritik. Det får inte bli så här.

Peter Fellman vill också vara tydlig med att DI aldrig haft för avsikt att förminska Magdalena Andersson.

– Det var inte meningen. Det är bara otroligt olyckligt.

Hur ska ni undvika att det här misstaget upprepas?

– Vi arbetar hela tiden med de här frågorna och med att lyfta fram kvinnliga profiler i näringslivet. Vi om någon har dessutom lyft fram Magdalena Andersson jättemycket, säger han och fortsätter:

– Det är otroligt roligt att vi äntligen fått en kunnig finansministerkandidat som kan tävla med Anders Borg på samma villkor, vilket ingen hittills har varit nära av. Så det här är mest dumt. Vi ger verkligen henne credd för det hon står för.

Han skickar också en passning tillbaka till Karin Pettersson:

– Vi fixar "Hästis" på ettan i morgon. Eller det kanske vi inte ska.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.