Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Fängelse för Murdoch-löddraren

Publicerad: 3 augusti 2011, 07:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:03

Komikern Jonathan May-Bowles har dömts till fängelse efter att ha slagit en tallrik med raklödder i ansiktet på mediemogulen Rupert Murdoch.


Det var när det brittiska parlamentet förhörde James och Rupert Murdoch om avlyssningsskandalen som Jonathan May-Bowles plötsligt attackerade mediemogulen med en tallrik med raklödder.

I dag dömdes den 26-årige komikern och aktivisten – som också går under artistnamnet Jonnie Marbles – till tre veckors fängelse. Jonathan May-Bowles dömdes också att betala 265 pund i böter.

– Detta är en parlamentarisk process som genomförs civiliserat och med dignitet. Alla utom du förväntade dig det. Du hade bara ett syfte att närvara vid förhöret och det var att störa, sa den irriterade domaren Daphne Wickham.

Enligt polisen smugglade Jonathan May-Bowles in raköddret i en gammal skjorta, som han sedan slängde på toaletten. Men det var först i slutet av förhöret som han attackerade Rupert Murdoch, som dock inte ville gå vidare med ärendet.

Strax efter det greps han och Jonathan May-Bowles advokat Tim Greaves anförde under försvaret att pajkastning har funnits som en form av protest sedan tidigt 1900-tal.

– Han ville uttrycka både hur han själv men också hur den brittiska allmänheten kände inför avlyssningsskandalen.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News