Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Fälls för #metoo-publiceringar

Publicerad: 8 november 2018, 13:38
Uppdaterad: 8 november 2018, 13:38

Aftonbladet, Metro och Resumé klandras för publiceringar i samband med #metoo förra hösten.


Metro klandras av Pressens Opinionsnämnd, PON, för att ha brutit mot god publicistisk sed i samband med rapporteringen kring våldtäktsåtalet mot TV4-profilen Martin Timell. Metro publicerade även en annan anklagelse mot tv-profilen, som saknade betydelse i åtalet och som även “innehöll uppgifter av integritetskänslig karaktär och beläggen för påståendet var svaga”, skriver PON i sitt beslut.

Även Aftonbladet klandras för att ha brutit mot god publicistisk sed för en publicering i samband med #metoo. Tidningen publicerade då nedsättande uppgifter om en hög chef inom musikbranschen. Artikeln bygger på anonyma berättelser om “oönskad intimitet och sexuella trakasserier med ett begränsat allmänintresse”, enligt PON. 

“Även om anmälaren inte är namngiven finner PO att de uppgifter som publicerats är tillräckliga för att peka ut honom för en betydande krets.”

Pressens Opinionsnämnd klandrar också Resumé för en publicering i samband med #metoo. Resumé har “exponerat Fredrik Virtanen i ett nedsättande sammanhang, anklagad för ett påstått brott som han inte dömts för”, skriver PON.

I juni i år klandrades totalt tio olika publiceringar om Martin Timell i samband med #metoo.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News