Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Fackordföranden får chefstjänst på Sydsvenskan

Publicerad: 30 november 2011, 05:16
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:48

Unionens fackklubbsordförande på Sydsvenskan får en chefsposition på Sydsvenskan, men tycker själv inte att det är problematiskt att han får tjänsten medan facket fortfarande förhandlar med ledningen.


Ämnen i artikeln:

UnionenSydsvenskan

Håkan Johansson är Unionens fackklubbsordförande på Sydsvenskan. Han har fått en ny tjänst som chef för supportgruppen, vilken han kommer att tillträda i början av nästa år.

Samtidigt pågår fortfarande förhandlingarna mellan facket och ledningen angående tidningens nedskärningar. Till dagensmedia.se säger Håkan Johansson att han kommer att avgå som fackklubbsordförande och att de den nya tjänsten därför inte är problematisk.

– Jag sitter inte på en chefspost och bedriver facklig verksamhet samtidigt. Det är mest rättvist för alla. Min uppgift kommer alltid att vara att se till Sydsvenskans bästa oavsett vilken position jag har. Detta är Sydsvenskans nästa kapitel och har inget att göra med den skit som grävs fram nu, säger han.

Har du fått några reaktioner på att du har fått denna nya tjänst?

– De har varit positiva i så fall. Det är viktigt att skilja på äpplen och päron. Jag tillträder ju inte tjänsten förrän senare. Ett uppdrag är inte livsbestående, bara för att man har ett fackligt uppdrag så har man det inte livet ut.

Du tror inte att det kan uppfattas som om din nya tjänst färgar förhandlingarna?

– Nej, absolut inte. Hade jag inte känt att jag hade medlemmarnas och icke-medlemmarnas förtroende så hade det inte gått. Man måste ju ha förtroende hos de man ska jobba med.

Vad tycker du om tidpunkten för din nya tjänst?

- Sydsvenskans omorganisation har varit uttalad sedan i våras. Att det sammanfaller med något som händer mig kan ingen stå till svars för.

Har det utsetts en efterträdande för ordförandeposten?

– Nej, jag har inte kommunicerat ut detta än, även om vissa kanske har gissat.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

UnionenSydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.