Facket: ”Vi är väldigt undrande”

2012-12-10 10:44  

Mittmedias nybildade fackklubb ställer sig kritiska till beskedet om det omfattande sparpaketet. 20 procent av journalisterna ska bort från bolaget.

Mittmedia har ungefär 500 anställda journalister. I förra veckan fick dem beskedet att cirka 100 tjänster ska bort de kommande tre åren. Dessutom ska 30-50 tjänster bort från övriga avdelningar inom Mittmedia.

– 20 procent är en väldigt hög siffra och vi har samtidigt fått beskedet att vi ska bli bättre på digital publicering och även bättre på print. Vi ställer oss väldigt undrande till hur det ska gå till och vi är kritiska till att ledningen sätter en siffra på hur många som ska bort, utan att berätta hur det ska gå till. Det finns ingen handlingsplan, säger Ragna Fahlander, ordförande för journalistklubben inom Mittmedia.

Ledningen har nu gått ut med ett avgångsvederlag där de som jobbat i minst 13 år erbjuds tio månaders lön.

Men hur de olika titlarna inom Mittmedia drabbas av besparingarna är ännu inte klart.

– Det vi vet är att det inte ska vara en rättvis neddragning, utan besparingarna sker utifrån tidningarnas olika förutsättningar.

Läs också:

Läs mer: Mittmedia kapar 150 tjänster

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt