Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Facket: ”Vi är väldigt undrande”

Publicerad: 10 december 2012, 09:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:01

Mittmedias nybildade fackklubb ställer sig kritiska till beskedet om det omfattande sparpaketet. 20 procent av journalisterna ska bort från bolaget.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Mittmedia har ungefär 500 anställda journalister. I förra veckan fick dem beskedet att cirka 100 tjänster ska bort de kommande tre åren. Dessutom ska 30-50 tjänster bort från övriga avdelningar inom Mittmedia.

– 20 procent är en väldigt hög siffra och vi har samtidigt fått beskedet att vi ska bli bättre på digital publicering och även bättre på print. Vi ställer oss väldigt undrande till hur det ska gå till och vi är kritiska till att ledningen sätter en siffra på hur många som ska bort, utan att berätta hur det ska gå till. Det finns ingen handlingsplan, säger Ragna Fahlander, ordförande för journalistklubben inom Mittmedia.

Ledningen har nu gått ut med ett avgångsvederlag där de som jobbat i minst 13 år erbjuds tio månaders lön.

Men hur de olika titlarna inom Mittmedia drabbas av besparingarna är ännu inte klart.

– Det vi vet är att det inte ska vara en rättvis neddragning, utan besparingarna sker utifrån tidningarnas olika förutsättningar.

Läs också:

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.