Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Facket: "Vi är väldigt besvikna"

Publicerad: 7 november 2013, 10:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:52

Journalistklubben på SvD är besvikna över att de inte fått vara med och förhandla om avgångsvederlaget som ledningen presenterade i dag.


Under ett informationsmöte på Svenska Dagbladet under förmiddagen meddelade tidningens ledning att 15 tjänster kan försvinna. Samtidigt presenterade de ett generellt avgångsvederlag som innebär uppsägningstiden plus tre månader.

– Vi är väldigt besvikna att vi inte fick förhandla om avgångsvederlaget, det har vi alltid fått förut. Det var också tack vare det som det gick så smidigt förra gången när nästan 50 lämnade, säger Thomas Berglund, journalistklubbens ordförande på SvD.

Den här gången har ledningen istället valt samma lösning som DN – ett avgångsvederlag som kallades "snålast i branschen" när det presenterades.

– Man har valt att, utan förhandling, ansluta sig till den branschlinje som innebär att alla får uppsägningstiden plus tre månader. Det blir maximalt 17 månader. Det var vad man hade på DN förut och det räckte inte, det är därför man sitter i en besvärlig situation där och får ta till fula metoder, säger Thomas Berglund och fortsätter:

– Vi tror att det faktum att vi får förhandla om avgångsvederlaget är en förutsättning för att det ska gå smidigt. Det krävs mer pengar på bordet.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev