Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Facket trappar upp bråket: "De vill skrämma folk"

Publicerad: 8 november 2011, 09:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

Nu eskalerar bråket mellan Sydsvenskans redaktionsledning och facket ytterligare. Fackklubbsordföranden anser att chefredaktören försöker mörklägga det som verkligen har hänt.


Fackklubbsordföranden Karl G Jönsson anser att chefredaktör Daniel Sandstöm uttalanden om de enskilda samtalen med medarbetarna inte stämmer med vad som verkligen har hänt.

– Vi har olika verklighetsuppfattningar i så fall. Det är svårt att inte se deras beteende som att de vill skrämma folk till att acceptera erbjudandet. De pratar om kompetens, men det de säger är ju att medarbetarna inte besitter den, säger han till dagensmedia.se.

Han berättar även att det under dagen har gått ut ett meddelande på tidningens intranät där ledningen meddelar att man vill ha kvar de högpresterande.

– Det ska inte handla om kompetens utan om kvalifikationer, och det har medarbetarna. Vi vägrar godta att det här blir en tävling mellan de som redigerar snabbast. Att säga att folk inte duger är inte okej.

Han säger också att redaktionsledningen har brutit ett löfte om hur man ska tala om organisationsförändringarna med medarbetarna.

– Vi påpekade i förväg att vi inte ser med blida ögon på enskilda samtal. De lovade att de inte skulle hålla sådana, och så gjorde de det ändå.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.