Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Facket rasar mot Sydsvenskan

Publicerad: 8 november 2011, 06:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

Sydsvenskans redaktionsledning har kallat in enskilda medarbetare till samtal om deras framtid på tidningen. En skrämseltaktik, enligt facket.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Trots att förhandlingarna med facket inte är klara har redaktionsledningen på Sydsvenskan börjat kalla in enskilda anställda för att berätta att deras tjänster kommer att försvinna.

– Vi anser att det är fulltständigt åt helvete. Förslaget är inte förhandlat och vi har många kritiska åsikter om det förslag som ligger framme, säger Karl G Jönsson, facklubbsordförande på Sydsvenskan, till dagensmedia.se.

Han säger att han har fått ett intryck av att dessa möten hålls för att få de anställda att ta det erbjudande om avgångsvederlag som ledningen introducerade för en vecka sedan.

– I vår värld gäller LAS fortfarande, att en tjänst försvinner innebär inte att den anställda måste gå. De försöker skrämma folk.

Har ni pratat med redaktionsledningen om det här?

– Vi har tagit upp det med redaktionsledningen och sagt hur fullständigt olämpligt det är, men jag tror inte att de förstår allvaret i vad de har gjort.

När dagensmedia.se försökte nå Magnus Jansson, som lånats in till Sydsvenskan för att se över tidningens organisation, meddelade han bara att han inte hade tid för att svara på några frågor.

Dagensmedia.se har även försökt nå Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström för en kommentar.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.