Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Facket om V-tab-nedläggningen: "Det är riktigt illa"

Publicerad: 16 januari 2015, 08:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Stampens besked om nedläggningen av tryckeriet i Backa är ett hårt slag för en redan matt personalstyrka, säger facket.

Ämnen i artikeln:

Stampen

AA

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare berättat om den Stampen-ägda tryckerikoncernen V-tabs nedläggningar i Sverige. I mitten av december stängdes tryckeriet i Norrtelje, i början av januari anläggningen i Halmstad, och under 2015 kommer även anläggningen i Örebro att läggas ner.

Idag kom ytterligare ett tungt besked. Tryckeriet i Backa ska läggas ner senast i mars nästa år, något som berör cirka 130 medarbetare.

– Jag har inte varit på jobbet idag. Men jag vet hur stämningen var igår och folk är inte glada - enkelt uttryckt. Det är riktigt illa. Även om vi visste att att det skulle komma så vet jag inte om alla verkligen trodde på det, säger Stefan Lagholm fackligt aktiv på V-tab:s tryckeri i Backa och ledamot i GS-fackets avdelningsstyrelse till Dagens Media.

Planen är att de produkter som idag produceras i Backa, bland annat GP och Bohuslänningen nu ska flyttas till  V-tabs anläggning i Landvetter. Men om personalen i Backa kommer att erbjudas jobb där i stället vet Stefan Lagholm i dagsläget inte.

– Det har inte sagts någonting. Vi vet inte om det kommer att finnas jobb på Landvetter. Det har inte varit några förhandlingar ännu. Det är en process som startar nu, säger han.

Hur tycker du att den här processen har skötts av Stampen?

– Det finns så många olika dimensioner i det hela. Man kan tycka att de borde ha annonserat ut det tidigare. Det finns mycket rykten kring hur det har hanterats i Halmstad och Örebro, men det är just rykten så därför vill jag inte uttala mig. Vi är alla ganska matta just nu.

LÄS ÄVEN:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev