Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Facket: "Helt bedrövade och chockade"

Publicerad: 21 september 2012, 06:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:10

Facket skräder inte orden efter gårdagens besked om omorganisationen på SvD som bland annat innebär att sportredaktionen läggs ner.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSvD

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


I går presenterade SvD sin nya organisation, där sportredaktionen läggs ner och där kultur och redigering bantas ner ordentligt.

Thomas Berglund är fackklubbsordförande på Svenska Dagbladet och han säger att stämningen hos de anställda på tidningen nu är den sämsta möjliga.

– Det kunde inte vara sämre, det är bedrövligt. Många är helt bedrövade och chockade över det väldigt brutala sättet att genomföra nedskärningen på, säger han till dagensmedia.se och fortsätter:

– Det hade inte varit nödvändigt att gå så hårt fram. Det borde ha fått ta längre tid och under värdigare former. Vi är inte emot den digitala journalistiken, vi inser att den måste komma, men tidningen skulle ha förberett för detta för länge sedan med kompetensutbildningar.

Samtidigt säger Thomas Berglund att det är oklart vad ledningen egentligen menar med digital kompetens.

– Det talas mycket om kompetens och digital kompetens men de har svårt att uttala vad det består i. Det finns starkt inslag av åldersdiskriminering. De har hela tiden varit inne på att kompetensen försvinner med åldern och har ett klart syfte att föryngra redaktionen. Den kompetens som yngre kommer med ses som mer värd än de äldres, säger han.

Hur går ni vidare med det här nu?

– Det var ju jättetuffa besked så just nu diskuterar vi hur vi ska gå vidare. Vi har anlitat en löntagarkonsult som vi har ett första möte med på måndag. Vi vill ha en tredje åsikt om detta. Konsulten ska ta del av alla papper och sådana saker.

Diskuterar ni ett misstroendevotum?

– Ja, den frågan är på bordet, men det är inget bestämt än. Det är ju inget som kommer från fackklubbstyrelsen utan från golvet, från medlemmarna.

Har ledningen satt igång med kompetenstest av personalen?

– Det görs inga test, men det kommer att bli en kompetenskartläggning. Hur den ska se ut är dock inte helt klart. Alla medarbetare erbjuds samtal, men de är inte obligatoriska. Vid samtalen får den anställda beskriva vilken kompetens han eller hon har och kan tänka sig att skaffa och hur han eller hon ser på sin nya roll.

Du säger att samtalen inte är obligatorska, vad händer om man inte deltar i samtalen?

– Lönesamtal och utvecklingssamtal är inte heller tvingande, men det är ingen fördel för ens egen del om man avstår samtal.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev