Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Facket: "Det ultimatum Nivette ställdes inför är helt fruktansvärt"

Publicerad: 3 November 2014, 13:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

Nu kommenterar fackklubbsordföranden på Schibsted Media turerna kring omplaceringen av Nivette Dawod.


I dag kunde Dagens Media avslöja att Aftonbladet-reportern Nivette Dawod har omplacerats, vilket har resulterat i starka reaktioner bland tidningens medarbetare.

Omplaceringen kom kort efter att Nivette Dawod uttalat sig kritiskt om situationen för bemanningsanställda på Aftonbladet.

Nu kommenterar Anna Flytström, fackklubbsordförande på Schibsted Media, uppgifterna.

– Artikeln i Journalisten har aldrig varit med i diskussionerna och jag tror och hoppas verkligen inte att det här är ett sätt att straffa henne för det. Men det är verkligen klantigt att företaget inte tänker på hur det kan uppfattas utifrån, säger hon till Dagens Media.

I mejlet till ledningen tar ju de anställda upp just detta, att medarbetare kan bli skrämda från att tala med branschmedia.

– Precis. Det här är ju en tanke som har slagit alla. Att den här misstanken ens finns – och om det gör att folk blir rädda för att uttala sig – är det otroligt skadligt för företaget.

Vad hoppas du att mejlet får för effekt?

– Att det sätter extra press på ledningen att försöka lösa situationen på ett sätt som funkar för reportern. Det är ingen som tycker att hon ska sitta på resebilagan, hon är ju expert på nyheter, det är där hon används bäst, säger Anna Flytström och fortsätter:

– Samtidigt tycker jag att det ultimatum hon ställdes inför först, att antingen jobba skift eller inte få ha något jobb alls, är helt fruktansvärt. Det är respektlöst.

Ser ni det som en degradering att få jobba på resebilagan?

– Det är väl ett försök att vinna tid. Företaget säger ju att om det dyker upp ett dagvik på nyheterna är det Nivette som får det, men det är ju så olyckligt att är man bemanningsanställd så kan Aftonbladet bara säga att det inte finns några tjänster. Sen lassar man över allt ansvar på Schibsted Media och då blir det upp till dem att lösa det.

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.