Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Facebook stoppar fler inlägg från Myanmars militär

Publicerad: 19 december 2018, 10:10

Foto: Janne Næss

Facebook tar bort fler inlägg kopplade till hat mot minoriteten rohingya.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Facebook har tagit bort ytterligare en organiserad hatkampanj från Myanmars militär riktad mot den muslimska minoriteten rohingya, rapporterar Recode

Totalt har 425 sidor och 150 Facebook- och Instagramkonton plockats ned kopplade till militären i Myanmar, rapporterar Facebook i ett blogginlägg. 

Det är inte första gången som Facebook stoppat sidor och konton kopplade till militären i landet. Facebook har sett att de nya kontona är del av samma nätverk av konton som den sociala mediejätten tagit bort tidigare. 

Situationen för rohingyer i Myanmar är kritisk. Sedan 2017 har över 724 000 rohingyer flytt till grannlandet Bangladesh för att undkomma etnisk folkmord, enligt Human Rights Council. 

Facebook har använts för att driva på hat och desinformation kopplat till krisen och FN har i en tidigare rapport riktat stark kritik mot plattformens långsamma agerande för att stoppa hatet som spridits online. 

Facebook har i ett blogginlägg från november konstaterat att de inte har gjort tillräckligt för att stoppa hatkampanjerna. De nyligen borttagna sidorna och kontona är alltså en del av plattformens sätt att agera och stoppa hatkampanjerna som sprids via Facebook. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.