Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Facebook en stark trend"

Publicerad: 10 Februari 2011, 08:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

I mars släpps First publishing groups "Den kompletta guiden till Facebook". Men tidningen är inte någon direkt konkurrent till "Facebook för alla", säger förlaget.


Ämnen i artikeln:

First Publishing GroupIDG

Den 148 sidor långa tidningen ska bland annat innehålla beskrivningar för hur man delar med sig av fotografier och filmer och hur Facebook kan användas med Iphone.

Redaktionellt ansvarig för tidningen, som i nuläget inte är annonsfinansierad, blir Dietmar Heinrich.

– Facebook är en väldigt stark trend så vi tycker att det finns ett utrymme för en sådan här publikation, säger han.

"Den kompletta guiden till Facebook" är i första hand en oneshot, men Dietmar Heinrich utesluter inte att fler nummer kan komma att ges ut.

– Man ska väl aldrig säga aldrig. Försäljningen får väl visa om det finns ett underlag, men är den bärkraftig blir det en fortsättning.

I december var det premiär för IDG:s "Facebook för alla", en tidning som Dietmar Heinrich dock inte ser som en omedelbar konkurrent.

– Men vi verkar på samma marknad, så det får väl läsarna avgöra.

Enligt uppgift till dagensmedia.se har "Facebook för alla" sålt runt 9 600 exemplar. Fredrik Agrén, chefredaktör på "Facebook för alla" vill inte kommentera siffror men flaggar för att det kan bli fler nummer av tidningen.

– Det ser förbaskat bra ut. Tidningen har varit klart lönsam och vi är förbaskad nöjda.

Han är inte heller särskilt orolig över konkurrensen.

– Det är ganska opersonliga guider, men jag tror det fungerar, så det är klart att det är en konkurrent. Men jag ser dera tidning mer som en bok medan vi har magasinskänslan.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

First Publishing GroupIDG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.