Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressens valsatsning: Veckoåterkommande Sverigereportage

Publicerad: 12 mars 2021, 09:23

Expressens nya politik- och samhällsredaktion. Från vänster Anna Gullberg, Tomas Nordenskiöld, Helena Trus, Viktor Barth-Kron, Johanna Karlsson, Federico Moreno och Filippa Rogvall. Till hösten ansluter Helena Gissén.

Foto: Anna-Karin Nilsson

Inför valet 2022 kommer Expressen en gång i veckan att publicera reportage från olika platser runtom i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Expressen

De senaste månaderna har det varit rörelse på Expressens politik- och samhällsredaktion. Dels har Helena Trus och Anna Gullberg rekryterats, samtidigt har tidningen tappat de profilerade reportrarna Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson gått över till Svenska Dagbladet. 

Nu meddelar Expressen att den nybildadade politik- och samhällsredaktionen storsatsar inför valet 2022 genom att varje lördag publicera ett reportage från olika platser runtom i Sverige ”ofta om människor och orter som sällan hörs och syns i riksmedierna”, enligt pressmeddelandet.

– Vi vill erbjuda vår publik den bästa bevakningen av politiken, men också de starkaste reportagen om hur människor runtom i landet påverkas av de politiska besluten, säger Expressens politik- och samhällschef Christofer Brask, i en kommentar.

Förutom Anna Gullberg och Helena Trus utgörs redaktionen även av Johanna Karlsson och Federico Moreno. Dessutom ingår den politiska kommentatorn Viktor Barth-Kron och politikreportrarna Tomas Nordenskiöld och Filippa Rogvall. Efter sommaren ansluter även politikreportern och kommentatorn Helena Gissén, som rekryterats från TV4.

Det första reportaget, som publiceras nu på lördag, är signerat Anna Gullberg som ingående berättar om förändringar i en bruksort i Dalarna.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.