Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Expressens Mats Olsson förstörde min karriär"

Publicerad: 25 Oktober 2012, 13:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:06

Linus Thörnblads karriär förstördes av Expressen-reporter Mats Olsson. Det hävdar höjdhopparen i en debattartikel.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Efter att bland annat ha tagit ett VM-brons fick höjdhopparen Linus Thörnblads karriär ett abrupt slut för drygt två år sedan. Anledningen? En krönika av Expressens Mats Olsson.

Det hävdar Linus Thörnblad själv i en debattartikel publicerad på SVT Debatt.

"För två år sedan släcktes allt och jag gick in i väggen. Jag kunde inte göra något och tvingades sluta med idrotten. Jag var trött och nere, kunde vakna upp mitt i natten och storgråta i timmar. Jag mådde så dåligt att jag under perioder inte orkade lämna lägenheten", skriver Linus Thörnblad i debattartikeln.

Stressen ska ha utlösts när Mats Olsson sågade Linus Thörnblad efter att han blev femma i friidrotts-VM i Berlin 2009. Mats Olsson skrev bland annat att: "Linus Thörnblad tillhörde bottenskrapet, lallarna, statisterna och de som inte hörde hit”.

"Det var det som blev den utlösande faktorn. Jag ville ha revansch – och i det läget hoppade jag inte längre för mig själv utan för andra. Jag pressade mig själv extremt hårt och tränade enormt mycket. Jag började försöka knäcka Mats Olsson och bevisa att han hade fel. Istället knäckte jag mig själv", skriver Linus Thörnblad.

Dagensmedia.se har varit i kontakt med Pär Andersson på Expressens sportredaktion. Han hänvisar dock till tidningens chefredaktör Thomas Mattsson.

Dagensmedia.se söker också Mats Olsson för en kommentar.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.