Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Expressens Karl-Johan Karlsson slutar – går till Centerpartiet

Publicerad: 3 November 2014, 09:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:24

Karl-Johan Karlsson, politisk reporter på Expressen, lämnar journalistiken och blir mediestrateg för Centerpartiet.


Ämnen i artikeln:

Centerpartiet

Karl-Johan Karlsosn har jobbat på Expressen de senaste åtta åren. Innan dess var han på SVT.

Nu lämnar han journalistiken för att istället bli mediestrateg på Centerpartiet.

– Det har varit otroligt kul och spännande att jobba på Expressen och det finns absolut inga hard feelings. Men jag har bevakat fem val nu om man räknar in EU-valen och det känns kul med ett nytt steg, säger Karl-Johan Karlsson till Dagens Media och fortsätter:

– Under den här tiden har jag varit nära politiken från journalistens perspektiv och nu känns det spännande att få jobba på andra sidan. Det är en tanke som jag lekt med länge och efter valet tog jag steget. Jag börjar efter årsskiftet som ny mediestrateg för Centerpartiet. Det handlar om att få ut partiets politik, både i sociala och traditionella medier.

Det är ett känsligt område det här, hur “nära” politiken har du egentligen varit?

– Jag har varit så nära som man ska vara som politisk reporter, inte närmare än någon annan som bevakar politiken. Man har sina källor och träffar dem både på och utanför jobbet. Man lever i den bubblan och lär sig mycket, fast utifrån journalistens synvinkel förstås. Nu har jag en annan uppgift, en annan agenda.

Varför Centerpartiet?

– Jag är liberal och har röstat på dem i de tre senaste riksdagsvalen. Det citatet skulle du aldrig fått ur mig som journalist. Det är väldigt känsligt att säga. Centern är enligt mig den mest progressiva, spännande rörelsen som finns i svensk politik just nu. Det är där liberalismen växer.

Du bränner en hel del broar, hur känner du inför det?

– Det är inget att göra åt. Det blir svårt att komma tillbaka och arbeta som journalist igen så klart, men som det är nu jag vill jobba med politik. Jag kan inte förändra det och det är inget problem för mig.

Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar säger i ett pressmeddelande:

– Vi vässar nu vår organisation för en tid av aktiv opposition. Centerpartiet gjorde en stark valrörelse men vi behöver bli än mer synliga. Därför är det väldigt roligt att välkomna en av Sveriges tyngsta politiska journalister till oss.

Anton Andersson.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Centerpartiet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.