Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressens chefredaktör får utökat ansvar

Publicerad: 29 oktober 2020, 13:16

Klas Granström tillträder sin nya, utökade roll den 1 november.

Expressens chefredaktör Klas Granström får utökat ansvar och efterträder Bengt Ottosson som affärsområdeschef för Expressen/Lifestylegruppen.


Ämnen i artikeln:

ExpressenKlas Granström Bengt Ottosson

Sommaren 2019 klev Klas Granström in som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare på Expressen efter Thomas Mattsson. I februari året därpå fick Klas Granström uppdraget som ordinarie.

LÄS OCKSÅ: Thomas Mattsson: ”Det var ett uppdrag – inte ett liv”

Nu står det klart att Klas Granströms uppdrag den 1 november utökas till att också innefatta rollen som affärsområdeschef för Expressen/Lifestylegruppen.

– Det känns jättebra. Det är hedrande och samtidigt väldigt spännande, säger Klas Granström till Dagens Media.

Han oroas inte över att det utökade ansvaret ska göra att det hamnar för mycket på hans bord.

– Nej, vi har en extremt bra och fungerande redaktion och organisation. 

Så du är inte rädd för att bli mindre närvarande i rollen som chefredaktör?

– Absolut inte. De här uppdragen hänger intimt ihop. Jag är inte först med att säga att en stark ekonomi är en förutsättning för att kunna göra bra journalistik. Och bra journalistik ger i sin tur stark ekonomi.

Klas Granströms fokus som affärschef kommer framför allt att ligga på två frågor.

– Hela verksamheten inom Expressen/Lifestyle har jobbat med en strategi som är klar sedan ett tag tillbaka och det är den vi ska genomföra. Den handlar om två saker: Att fortsätta stärka den digitala närvaron och att utveckla läsaraffären. 

Ansvaret som interimistisk affärsområdeschef för Expressen/Lifestylegruppen har sedan september 2019 legat på den tidigare Expressen-vd:n Bengt Ottosson då Expressen och Lifestylegruppen slogs samman. Den nya kombinerade rollen innebär att Klas Granström rapporterar till Anders Eriksson, vd på Bonnier News. Anna-Clara Welander, affärschef för Lifestylegruppen och medlem i Bonnier News ledning, behåller sitt uppdrag men rapporterar fortsättningsvis till Klas Granström.

Vad Bengt Ottosson ska göra nu är inte klart.

”Min förhoppning är att kunna fortsätta att engagera Bengt inom Bonnier News, om än inte i samma omfattning som fram till nu. Bengt och jag för just nu dialog kring framtida uppdrag”, skriver Anders Eriksson i ett internmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Kampen mellan kvällstidningarna – chefredaktörerna om vad som blir avgörande i slaget

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev