Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Expressenprofil erbjöds produkter – mot bloggande

Publicerad: 2 Mars 2012, 10:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:30

Expressenprofilen Fredrik Sjöshult erbjöds produkter och PT från viktminskningsföretaget Svarta Lådan – mot att han bloggade och twittrade om företaget.


Fredrik Sjöshult twittrade i förmiddags om händelsen, och lade upp en bild på det mejl som han fått från Svarta Lådan.

Enligt mejlet letar Svarta Lådan efter personer som vill vara med som Utmanare 2012, och nämner tidigare personer som varit med – däribland Hasse Aro, Anders Bagge och Carola Häggkvist.

– Jag tycker att det är principiellt intressant när man får veta mer om hur uppläggen ser ut bakom sånt här. Man ser ju ofta att det bloggas och twittras om produkter där det verkar finnas andra förklaringar till intresset än att produkten är värd att skriva om, säger Fredrik Sjöshult till dagensmedia.se.

Han tackade nej till erbjudandet om åtta veckors färdiglagad mat direkt hem till dörren, samt träning med en personlig tränare.

Som motprestation ville Svarta Lådan att Fredrik Sjöshult bloggar och twittrar om företaget:

”Vad vi letar efter i gengäld är en person som delar med sig av sin upplevelse genom ex. twitter, bloggar eller dylikt och som beskriver sin upplevelse med egna och ärliga ord”, skriver företaget i mejlet.

– När jag uppmärksammade ett liknande fall i en krönika i Dagens Industri tidigare så reagerade Mutbrottsenheten direkt. Jag är halvt förvånad över att företag inte lär sig att detta inte är okej, säger Fredrik Sjöshult.

– Men det kanske är så att de lyckas i så många fall att de kan ta ett misslyckande.

Varför fick just du erbjudandet?

– Ingen aning faktiskt. Men jag har en del följare på Twitter och har ju min blogg på Expressen som är ganska läst, det är kanske sådant de går efter.

Dagensmedia.se har sökt ansvariga på Svarta Lådan.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.