lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressenchefer får förnyade uppdrag

Publicerad: 12 maj 2022, 09:17

Magnus Alselind och Karin Olsson är två av fem chefer som får förnyade uppdrag på Expressen. Foto: Olle Sporrong

Fem chefer inom Expressen får förändrade uppdrag. Däribland avgående kulturchefen Karin Olsson och redaktionschefen Magnus Alselind.

Ämnen i artikeln:

ExpressenKlas Granström Dagspress

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Dagens Media kunde igår, onsdag, rapportera om att Expressens kulturchef Karin Olsson lämnar sitt uppdrag för att istället fördjupa sitt arbete som biträdande chefredaktör och ställföreträdande ansvarig utgivare. Nu står det klart att hon även får en utökad roll som chef för det fördjupande berättandet. Dessutom blir hon chef för avdelningscheferna inom ekonomi, hälsa, krim, gräv, nöje samt politik och samhälle. Även opinionsavdelningarna kultur och debatt sorterar under Karin Olsson.

– Målet är ett ännu tydligare fokus på breaking news, välförankrade utgivarprocesser och ett engagerat berättande som lockar till läsning och därmed fler digitala prenumeranter, säger chefredaktör Klas Granström, i ett pressmeddelande.

Ytterligare fyra chefer får förändrade uppdrag: 

Magnus Alselind, redaktionschef, får ansvar för breaking news med fokus på det dagliga nyhetsarbetet

Mattias Lundell har under en tid förstärkt krimavdelningen. Nu permanentas den lösningen och han blir krimchef med uppdrag att fortsätta utvecklingsarbetet med bland annat den nya podden Krimrummet.

Sanna Gustavsson får en ny roll som utgivarredaktör med fokus på att säkra genomarbetade underlag för beslut och sprida kunskap på redaktionen om utgivarbeslut.

Kai-Anders Nilsson har under våren ansvarat för både ekonomi- och hälsaredaktionen. Han blir nu chef för båda grupperna.

LÄS ÄVEN: Karin Olsson slutar som kulturchef 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev