Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Expressen-veteran slutar efter 29 år

Publicerad: 16 April 2014, 11:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:40

Lars Näslund lämnar tjänsten som nyhetschef efter 29 år på tidningen. Nu blir han politisk redaktör på Borås Tidning.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Lars Näslund har tidigare varit chefredaktör på GT. Nu lämnar han sin nuvarande tjänst som nyhetschef på Expressen för att bli politisk redaktör på Borås Tidning. Ett beslut som han funderat på länge, uppger han.

– Det har varit en lång process och ett långt resonemang från min sida. Jag har haft ett närmast livslångt förhållande med Expressen och getingen och har varit på väg att lämna förut, men alltid hängt kvar. Nu känns det som att det vore hälsosamt att göra något annat. Detta i kombination med att jag har ganska små barn och då funkar det inte att pendla mellan Göteborg och Stockholm, säger han till Dagens Media.

Som politisk redaktör kommer han bland annat bli ansvarig för ledarsidan på Borås Tidning, som kallar sig oberoende moderat.

– Å ena sidan är det lite hemmaplan då det rör sig om dagspress och att jag har bott i området ett tag. Men det blir också ny mark på det sättet att jag ska skriva ledare. Det har jag inte gjort tidigare förutom i GT på julaftnarna. Tidningen har funnits länge och har ett stort arv att förvalta. Jag är egentligen ingen politisk person som har varit partipolitiskt engagerad och så, om än intresserad av politik. Så det känns som en utmaning, som det brukar heta. Samtidigt kan det också vara bra att ledarsidor kan fungera i samspel med nyhetsredaktionerna.

Hur är det känslomässigt att lämna Expressen efter så lång tid?

– Tack och lov så har jag aldrig behövt genomgå någon skilsmässa, men den här känslan är nog lite vad det skulle innebära, en sån där där man säger att vi fortfarande är goda vänner. Jag hoppas på att ha kontakt med Expressen i framtiden, och getingen kommer alltid att ligga mig nära. Eftersom jag har umgåtts med tanken att lämna en tid nu så har jag dock hunnit reflektera en hel del redan.

Vilka blir de största skillnaderna med den nya tjänsten?

– Arbetsdagarna kommer att bli väldigt annorlunda. På Expressen jobbar man nationellt och internationellt, så nu blir det häftigt att återigen få tänka lokalt och regionalt. Konsten är att knyta ihop det globala med det lokala. Allt hänger ihop, och jag tror att utmaningarna ser liknande ut för Borås som många andra platser i landet.

Lars Näslund påbörjar arbetet på Borås Tidning den 16 juni. Under de närmaste veckorna är han kvar på Expressen.

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.