Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen växlar upp e-sporten

Publicerad: 1 september 2020, 09:28

Expressens sportchef Pär Andersson tycker att det är hög tid att utöka bevakningen av e-sport.

Foto: Wikimedia Commons

Genom att inleda ett redaktionellt och kommersiellt samarbete med gaming-plattformen GLHF.gg hoppas Expressen både nå nya läsare och annonsörer.


Ämnen i artikeln:

Expressene-sport

Dagens Media har tidigare rapporterat hur intresset för e-sport har vuxit sig starkt under coronakrisen. På Expressen berättade sportchefen Pär Andersson i juni om hur e-sporten fått mer utrymme i tidningens bevakning det senaste året.

– Vi har satsat på e-sport lite mer ordentligt sedan förra hösten och då ansträngt oss för att bygga trovärdighet hos den publiken – som är rätt svårflörtad. 

LÄS OCKSÅ: Esporten spurtar under corona – Är det breda genomslaget här?

Nu växlar Expressen upp ytterligare på området genom att teama ihop sig med gaming-plattformen GLHF.gg (Good Luck, Have Fun, Good Game). För Expressen innebär samarbetet att tidningen, genom GLHF.gg:s avtal, kan närma sig stora e-sportsprofiler och tävlingar.

– Vi kommer att förhålla oss till e-sport som till vilken sport som helst. Vi kommer att bevaka turneringarna, prata med sportens stjärnor och rapportera om de stora lagen, säger Pär Andersson i ett pressmeddelande.

Förutom att man hoppas nå ännu fler läsare är ambitionen att nå nya annonsörer, bland annat genom en nativesatsning.

– Utvecklingen inom e-sporten är så stark, vi är övertygade om att både läsare och annonsörer kommer att följa det här med stort intresse, säger Mattias Ringmar, försäljningschef för Sport och Spel på Expressen, i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressene-sport

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev