tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen värvar Kristin Lundell

Publicerad: 3 december 2021, 09:16

Kristin Lundell går till Expressen. Hon kommer närmast från Moderna Museet.

Foto: Olle Sporrong

Den profilerade journalisten Kristin Lundell går till Expressen.

Ämnen i artikeln:

Expressen

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Kristin Lundell jobbade på Svenska Dagbladet fram till 2014. Sedan dess har hon medverkat i bland annat Aftonbladet, varit kulturredaktör på Fokus och frilansat. 2017 vann hon ”På Spåret” tillsammans med Johan Hilton.

Nu går Kristin Lundell alltså till Expressen, där hon får en roll som skrivande redaktör.

– Expressen har de senaste åren gjort stora satsningar på fördjupande samhällsjournalistik och det är tydligt att det är något vår publik uppskattar. Kristin Lundells erfarenhet, driv och kreativitet kommer hjälpa oss att höja nivån ytterligare, säger Christofer Brask, Expressens politik- och samhällschef, i ett pressmeddelande.

Kristin Lundell kommer närmast från en tjänst som pressekreterare på Moderna Museet.

– Expressens satsning på berättande journalistik har varit otroligt lockande för mig som läsare och att nu få ingå i det gäng som skapar dessa texter är ett drömscenario för mig, säger Kristin Lundell i pressmeddelandet. 

– Jag älskar hur Expressens samhällstexter står stadigt i sig själva och från sina olika håll skildrar det Sverige som vi tillsammans lever mitt i.

I Expressens politik- och samhällsredaktion ingår sedan tidigare samhällsreportrarna Anna Gullberg, Johanna Karlsson, Helena Trus och Federico Moreno, politikreportrarna Viktor Barth-Kron, Helena Gissén, Filippa Rogvall och Tomas Nordenskiöld samt medicinreportern Amina Manzoor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev