söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen värvar Johan Hakelius som kolumnist

Publicerad: 19 april 2016, 11:07
Uppdaterad: 19 april 2016, 11:22

Expressen går på värvningsoffensiv. Efter att man tidigare i månaden värvat Alex Schulman är nästa profil klar. Fokus chefredaktör Johan Hakelius blir ny kolumnist på tidningen efter 14 år på Aftonbladet.


Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


Författaren Johan Hakelius kommer att medverka i Expressen varje vecka efter att i snart 14 år skrivit för Aftonbladet. Tidigare i månaden gick Alex Schulman från Aftonbladet till Expressen.

Även stjärnbloggaren Clara Lidström har rekryterats som krönikör.

– Jag gillar breda kyrkor, där många olika röster får höras. Det är därför jag lockas av att skriva i Expressen, som dessutom har en bred läsekrets, säger Johan Hakelius i ett pressmeddelande.

Han kommer att kvarstå som chefredaktör för Fokus.

– Det roligaste som kolumnist är att få till stånd en samtalston med läsarna, som gör att man kan kasta sig från högt till lågt, från allvar till skämt. Det hoppas jag kunna göra i Expressen, säger han från samma pressmeddelande.

Expressen redaktionschef Magnus Alselind om värvningen av Hakelius:

– Vi har en stolt tradition av starka röster röster i Expressen från Astrid Lindgren och Evert Taube till dagens Britta Svensson och Leif GW Persson.Expressen ska vara berättande som berör och det kommer Johan Hakelius att bidra till, säger han i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev