Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Expressen värvar från TT

Publicerad: 23 januari 2015, 15:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:15

Carl Fridh Kleberg, utrikesreporter på TT, värvas av Expressen. Där ska han arbeta på tidningens sociala medier-redaktion.


Ämnen i artikeln:

ExpressenTT

Carl Fridh Kleberg har arbetat på TT Nyhetsbyrån sedan augusti 2010 och han har bland annat rapporterat från kriserna i Syrien och Egypten.

Nu värvas han av Expressen, där han ska arbeta med utrikesbevakning på sociala medier-redaktionen.

– Eftersom jag jobbat på TT sedan jag var praktikant där känns tanken på att sluta ovan såklart, och jag har lärt med enormt mycket av alla smarta och kompetenta kollegor där. Samtidigt känns det rätt och spännande att göra något annat med andra utmaningar, säger Carl Fridh Kleberg till Dagens Media.

Vad ska du göra på Expressen?

– Jag kommer även fortsättningsvis att i första hand ha utrikeshatten på. Men sedan finns det en massa idéer som jag och Expressen ska prata igenom innan jag börjar.

Du ska jobba på sociala medier-redaktionen, blir det mer "klickisar" nu?

– Ja, alltså det beror ju på hur man ser på det där. Naturligtvis finns det ett intresse av att få läsare och nätet blir ju knappast mindre viktigt. Men sedan tycker jag att det finns en rätt tröttsam tendens att försöka dela upp journalistik i "klickisar" och "kvalitet".

– Det viktiga är ju att göra kvalitetsjournalistik som folk vill läsa. Att räkna ut hur man gör det bäst, nu och i framöver, är exakt det jag vill hålla på med och då är Expressen helt rätt ställe.

Markus Jacobsson

Ämnen i artikeln:

ExpressenTT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev